Zugom

Áfonyás-túrós süti mandulaforgáccsal

Áfonyás-túrós süti mandulával

Ez egy diétás süti, szinte nem tartalmaz cukrot, sztíviával édesítettem és a sok túró miatt, még a fehérje tartalma is elég jó lett. A receptet egy barátnőm küldte, az eredeti itt érhető el. Bár sokan félnek a sztívia mellék ízétől, mi ebben a sütiben egyáltalán nem éreztük, egy kicsit édesebb azért lehetett volna, de így is elfogyott.

 

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 14 g stevia granulátum
  • 125 g vaj vagy margarin
  • 500 g túró
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 ek vanília aroma)
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 15 dkg (fagyasztott) áfonya
  • mandula forgács

 süti04

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A vajat a sztíviával és a tojások sárgájával habosra kevertem, majd hozzá adtam a túrót. A búzadarát és a sütőport összekevertem és a túrós keverékhez öntöttem. Ráreszeltem a citrom héját és beleöntöttem a vaníliás cukrot is (még diétásabb lenne vanília aromával), jól összekevertem. A tojások fehérjét egy kis sóval kemény habbá vertem és óvatosan belekevertem a tésztába. Egy közepes méretű tepsibe öntöttem, megszórtam a tetejét áfonyával és mandula forgáccsal. A sütőbe toltam a sütit és kb 1-1,5 óra alatt arany barnára sütöttem. Nagyon könnyű és finom, nyári süti lett belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!