Ez egy diétás süti, szinte nem tartalmaz cukrot, sztíviával édesítettem és a sok túró miatt, még a fehérje tartalma is elég jó lett. A receptet egy barátnőm küldte, az eredeti itt érhető el. Bár sokan félnek a sztívia mellék ízétől, mi ebben a sütiben egyáltalán nem éreztük, egy kicsit édesebb azért lehetett volna, de így is elfogyott.
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 14 g stevia granulátum
- 125 g vaj vagy margarin
- 500 g túró
- 1 cs sütőpor
- 6 ek búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 ek vanília aroma)
- 1 citrom reszelt héja
- kb 15 dkg (fagyasztott) áfonya
- mandula forgács
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A vajat a sztíviával és a tojások sárgájával habosra kevertem, majd hozzá adtam a túrót. A búzadarát és a sütőport összekevertem és a túrós keverékhez öntöttem. Ráreszeltem a citrom héját és beleöntöttem a vaníliás cukrot is (még diétásabb lenne vanília aromával), jól összekevertem. A tojások fehérjét egy kis sóval kemény habbá vertem és óvatosan belekevertem a tésztába. Egy közepes méretű tepsibe öntöttem, megszórtam a tetejét áfonyával és mandula forgáccsal. A sütőbe toltam a sütit és kb 1-1,5 óra alatt arany barnára sütöttem. Nagyon könnyű és finom, nyári süti lett belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: